Analyse/recensie: Now you See Me

Now You See Me (2013)

P1

Dir. Louis LeterrierCast: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mélanie Laurent, Morgan Freeman, Michael Caine e.a.

Now You See Me was een soort 2013 zomerhit. Iedereen had het erover, dat het zo’n lastige film was. Dat ze er niks van begrepen. Dat het beter was dan The Prestige.

Wait, what? Nee, nee, nee. Dat kan niet. Het mag dan wel veel grote namen hebben, ook over illusionisten gaan en ook Michael Caine bevatten, het kan niet beter zijn dan The Prestige.


Gisteren ontdekte ik de film op Netflix. Tja, dacht ik. Er zullen vast mensen zijn die mijn hulp nodig hebben bij het begrijpen van deze film. Vol spanning en excitement begon ik de film te kijken, ik was inmiddels vol verwachting dat dit misschien toch wel goed zou kunnen uitpakken.

v1.bTsxMTE3MzAyOTtqOzE3MTE4OzIwNDg7ODAwOzEyMDA

Spoilers!

Het begin is leuk gedaan, ik was kort verbaasd dat mijn gekozen kaart (ruiten 7) op het gebouw verscheen. Ik spoelde even terug en zag de clou: de ruiten 7 blijft net iets langer in het zicht hangen. Maar dat is het handige van Netflix, of een dvd. Je kan het terugspoelen.
De vier magicians (Eisenberg, Franco, Fisher, Harrelson) zijn allemaal straatartiesten met een tikje criminaliteit ertussen. Ze worden uitgenodigd via een kaart met een adres. Ze ontmoeten elkaar op dat adres, een appartement wat vol zit met magische trucjes. Met een soort hologramshow zien ze informatie. Ongeveer een jaar later zien we hun eerste show, de Four Horsemen in Las Vegas. Ze stelen 2,3 miljoen euro van een Franse bank. Hoe vraag je? Geen vraag nodig, het wordt allemaal uitgelegd. En daar ligt nou precies het probleem van de film. Het vindt zichzelf te slim. Elke truc wordt uitgelegd en elke ‘twist’ is helemaal geen twist want de kijker zag het al aankomen. Wie zag niet aankomen dat de kluis leeg was? Wie zag niet aankomen dat personage van Dave Franco niet dood was? Oh, en de grootste ‘mindfuck’, wie zag niet aankomen dat de rechercheur eigenlijk bij het hele complot hoorde? Alles is in teveel detail uitgelegd, geen enkele spanning. De personages zijn niet leuk, het personage van Jesse Eisenberg is gewoon irritant.

als-je-tijd-over-hebt-01-01Het was een vermakelijk film, het was niet slecht, het was niet moeilijk.  Ik ben alleen een beetje teleurgesteld.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s