Boeken van films, wat lees ik?

Momenteel lees ik The Shining of zoals de Nederlandse versie het de Shining noemt. Ik ben al een paar weken er in bezig. Stephen King is mijn favoriete schrijver en meestal lees ik van hem alles in een zucht uit. Met de Shining duurt het allemaal iets langer, het verhaal is erg goed geschreven en ik ben benieuwd hoe het verder gaat maar het loopt niet soepel.

image

Misery, bijvoorbeeld, heb ik in een paar dagen uitgelezen. Ook daar ken ik de film al en weet ik hoe het afloopt. Door de tv-serie Friends weet ik ook hoe dit boek afloopt, namelijk anders dan in de film van Stanley Kubrick. In Friends schrikt Joey zo van het boek dat hij het vaak in de vriezer legt. Nou, daar heb ik toch niet echt de behoefte aan. Ik ben op pagina 277 van de 416 en ze zitten nu echt vast in het hotel. Er gebeuren veel vreemde dingen, maar toch grijpt het niet helemaal aan. Misschien omdat Jack nog niet is begonnen met het jagen op zijn vrouw en zoontje. Ik was vorig jaar naar de tentoonstelling van Stanley Kubrick in het Eye museum in Amsterdam. Dat was echt heel indrukwekkend om te zien, vooral omdat ik bijna alle films van de heer Kubrick heb gekeken. Ik zal hem wel uitlezen, ik lees bijna elk boek wel uit. Alleen Kings Under the dome heb ik niet uitgelezen, gelukkig is daar nu een serie van!

Op YT kwam ik een filmpje tegen van filmanalist Rob Ager die de floorplan van The Overlook hotel heeft uitgelegd, volgens hem is het onmogelijk. Erg interessant.

image

image

image

image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s